HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kolajen Takviyesi ve Kolajen Çeşitleri

03-07-2020 14:43
Kolajen Takviyesi ve Kolajen Çeşitleri

 

Kolajen kullanımı ve bu kullanımın vücudumuza ve sağlığımıza sağladığı faydalar herkesçe bilinmektedir. Özellikler yaşlanmaya, sigara kullanımına, düzensiz uyku ritmine ve gündelik hayatın yoğunluğuna bağlı olarak insanlarda kolajen eksikliği ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple düzenli olarak kolajen takviyesi yapmak önemli bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Kolajen takviyesi yapılırken, bu işlemi farklı yöntemlerle yapabilmekteyiz.

Günümüzde piyasada toz, tablet, kapsül ve sıvı olarak dört farklı şekilde bulunabilmekte olan kolajen çeşitleri, faydaları itibariyle vücudumuzun en çok ihtiyacı olan proteini sağlamaktadır.

 

Kolajen Takviyesi Kullanımı Vücudumuza Fayda Sağlar Mı?

Kolajen, vücudumuzun kullandığı proteinler açısından en çok ihtiyaç duyduğu ve yenileme maksatlı en çok kullandığı protein şeklidir. Dokularımız ve cildimizin gençliğini ve dinamizmini sağlayan bir bileşendir. Bu sebeplerden kaynaklı kolajen takviyesi kullanımı vücudumuzun kolajen proteini üretimi için gerekli aminoasitlerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Sonuçta da cildimizden saçlarımıza, eklemlerimizden kan hücrelerimize kadar vücudun birçok bölgesinde fayda sağlamaktadır.

Kolajen takviyesi, B12veya diğer tavsiye edilen mikro bileşen takviyeleri gibi, uzmanlar tarafından da tavsiye edilebilmektedir. Bu hususta doktorunuza veya diyetisyeninize danışarak sizin için en uygun kolajen takviyesi konusunda karar verebilirsiniz.

 

Düzenli Kullanımı ile Sağlanan Başarılı Sonuçlar

Kolajen takviyesi yaparken, günde 1 gr olmak üzere 12 haftalık bir alım süreci neticesinde, deri kuruluğunda %76 seviyelerinde, özellikle göz çevresi çizgilerde %12 seviyesinde bir azalma ve deri kan akımında iyileşme ve vücudumuzda bulunan kolajen seviyesinde %6 seviyesinde bir artış sağladığı yapılan deneylerde gözlemlenmiştir. 8 ayrı çalışmayı ele alan bir derlemede ise kolajen takviyesi sonucunda deri yaşlanmasında azalma, hidrasyon, dermal kolajen yoğunluğunda artış sağladığı sonucuna varıldığı bildirilmektedir.

Kolajen takviyesinin genel olarak güvenli olduğu ve güvenilir yerlerden tedariki şartında herhangi bir yan etkisi olmadığı belirtilmektedir. Ancak tüm bunları kanıtlayacak geniş kapsamlı bilimsel çalışmalara da halen ihtiyaç olduğu otoritelerce belirtilmektedir. Bununla birlikte kolajen takviyesi ile bazı tıbbî alanlarda da ümit verici etkileri olabileceği, bazı çalışmalar ışında belirtilmektedir.

 

Kolajen Takviye Çeşitleri

Toz Kolajen: Kolajen takviyesi esnasında vücudumuz tarafından midemize ve bağırsaklarımıza ulaşmadan önce sindiriminin başlaması için tercih edilebilir. Bu sebeple toz kolajen takviyesi moleküler ağırlığı yaklaşık olarak 3000 dalton seviyesinde olmasından kaynaklı sindirimi kolay olan bir türdür.

Sıvı Kolajen: Özellikle 20 ‘li yaşları geçtiyseniz ve düzensiz yaşama bağlı olarak kolajen eksikliği ve takviyesi ihtiyacınız ortaya çıktıysa, sıvı kolajeni tercih edebilirsiniz. Çocukluk ve ergenlik döneminde olan kişilerde kolajen üretimi, bazı hastalıklar dışında eksiksiz olarak yapılabilmektedir. Bu sebeple doktor tavsiyesi dışında 20 yaş altına sıvı kolajen tipi tavsiye edilmemektedir.

Tablet Kolajen: Sıkıştırılmış olsa da bir tablet kolajen takviyesi, yaklaşık olarak 1000 mg kolajen içermektedir. Uzmanlarca tavsiye edilen günlük tüketim ise 5000 ile 10000 mg arasındır. Eğer gün içerisinde C vitamini içerikli besinlerin tüketimine önem veriyorsanız, tablet olarak takviye gerçekleştirmeniz tavsiye edilebilir.

Kapsül Kolajen: Tablet kolajenlerle kıyaslandığında daha çok sığır jelatini ihtiva ettiğinden kaynaklı kolajen miktarı da nispeten azdır. Ayrıca tablet kolajen içeriği itibariyle de 1000 mg içermekteyken, kapsüllerde bu değer yaklaşık olarak 700-750 mg civarındadır. Bu nedenle çok daha az kolajen ihtiyacı bulunan kişilere tavsiye edilmektedir.

 

Kolajen Takviyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Kolajen miktarı her ne kadar vücudumuz ve sağlığımız için önemli olsa da takviye için alacağımız ürünlerin de uygunluğuna ve içeriğine dikkat etmekteyiz. Bu konu ile ilgili olarak uzmanlar, kolajen takviyesi yapılacak ürünlerin içeriğinin tamamen sığır jelatini kullanılarak yapılmış olmasını tavsiye etmektedir. Suda Collagenmarkası da bu konuda birey sağlığını en önemli husus olarak ele almakta ve tüm ürünlerinin tamamında %100 sığır jelatini kullanmaktadır.

Sağlığımız, elimizde olan ve olmayan birçok etmene bağlı olan ve hayat konforumuz merkezinde duran en önemli parçamızdır. Hem ruhsal hem de fiziksel sağlığımız için beslenme ve bununla birlikte, gerekli olan tüm mikro ve makro ihtiyaçlarımızı sağlamamız çok önemlidir. Kolajen ihtiyacı da en önemli mikro takviyelerinden birisi olarak sağlıklı bir yaşam için önümüze çıkmakta ve düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Diğer yazımızdan da kolajen ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.