HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bebek Banyo Ürünleri ve Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

17-07-2020 16:02
Bebek Banyo Ürünleri ve Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde hijyen ve bakım çok önemli bir konudur. Özellikle doğumundan itibaren insanların tek bağışıklık sistemi anne karnında iken anneden alınan bağışıklık ile sınırlıdır. Dünyaya geldikten sonra annesinin bağışıklığı ile sınırlı olan bebekler annesi ne kadar hastalıklara karşı dirençli ise en fazla o kadar dirençli olabiliyorlar. Burada da doğum sonrası bebeklerin hijyeni ve bebek banyo ürünleri devreye giriyor.

 

Bebek banyosu haftanın belli periyotlarında çok aşırıya kaçmamak koşuluyla düzenli olarak yapılmalıdır. Genel olarak uzmanların tavsiye ettiği haftalık banyo miktarı 3 ile sınırlandırılmalıdır. Banyo esnasında kullanılan bebek banyo ürünleri de özellikle bebekler için üretilmiş olmalı ve kesinlikle yetişkinlerin kullandığı ürünler kullanılmamalıdır. Bebeklerin hem ciltleri hem de gözleri ve kulakları çok hassas olduğu için bu hususa dikkat edilmesi uygundur.

 

Bebek Banyo Ürünleri İçeriği

 

Banyo ürünleri genellikle bazik özellikte olan temizlik maddeleri içerikli olmakta ve yetişkinler için üretilenler ile bebekler için üretilenler farklı olmaktadır. Yetişkin banyo ürünleri genel olarak daha çok kimyasal içerik bulundururken, bebek banyo ürünleri tamamen organik ve minimum kimyasal içerikle üretilmektedir. Kullanım olarak da banyo esnasında, bebekler için tek seferde en az ve yeterli miktarlarda kullanılması tavsiye edilmektedir.

 

Bebek banyosu yapılırken genellikle ilk 2 yaşında bebek küveti kullanılması uygundur. Ilık bir su ile yaptırılması üretim şekli ile bebek banyo ürünleri işlevinin yerine getirilmesinde yeterli olmaktadır. Bebek şampuanı için örnek verecek olursak köpük şeklinde kullanılan şampuanlar için iki parmak ucunu dolduracak kadar kullanılması uygun olacaktır. Yıkama sonrası bol su ile bebeğimizin başını durulayarak gerekli hijyeni sağlayabiliriz.

 

İsteğe bağlı olarak ikinci defa ile sınırlı tutmak koşuluyla bir defa daha saç yıkaması yapılabilir. Sonrasında vücut jeli ile bebeğimizin tüm vücudunu ya ellerimizi kullanarak ya da çok yumuşak ve bebekler için üretilmiş olan lifler aracılığıyla yıkayabiliriz.

 
 

 

Banyo Sonrası Yapılması Tavsiye Edilen İşlemler

 

Bebeğimizin banyosunu tamamladıktan sonra yumuşak ve %100 pamuk bir havlu ile kurulama yapılır ve akabinde hem cilt sağlığı ve hem de vitamin katkısı sağlamak için cildine krem sürülebilir. Bu maksatla üretilmiş olan bebek banyo ürünleri mevcuttur. İçeriğinde bulundurduğu vitaminlerle hem bebeğin cildinin daha yumuşak ve daha parlak olmasını sağlar, hem de deri altı pigmentlerin daha sağlıklı gelişmesine yardımcı olur.

 

Bebek banyo ürünleri olarak vücut kremlerinin yanı sıra vücut yağları da bulunmaktadır. Vücut yağları da kurulama sonrası bebeklere uygulanarak bezleme ve eğer yapılacaksa saç kurulama esnasında vücut tarafından emilimi sağlanmaktadır. Uygun ürünlerin kullanımı bebeklerde pişik oluşumunu da önemli oranda azaltabilmektedir. Ürün seçimi yapılırken özellikle sodyum klorür bulunmayan bebek banyo ürünleri seçilirse, pişik oluşumunun önüne geçilebilir.

 

 

 

Bebek Banyo Ürünleri Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Bebek cildi erişkin cildine göre daha az yağ salgılar. Bebek cildi ince ve narindir. Bütün bunlar bebeğinizin cildini enfeksiyona ve tahrişe daha duyarlı yapar. Bu yüzden yetişkinlerin kullandığı bakım ürünleri bebeklerde kullanılmaz. Bebeğinize bakım ürünleri alırken dikkat etmeniz gereken birçok husus vardır. Bunlardan ilki seçtiğiniz bebek bakım ürünlerinde paraben kullanılmamış olmasıdır.

 

Parabenin Etkileri ve Sonuç

 

Parabenin doğrudan kansere yol açtığına dair kanıtlanmış bilimsel bir veri bulunmasa da içindeki kimyasalların vücudumuz için zararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Parabenlerin içerisindeki kimyasal maddelerin vücudumuzda birikmesi sonucu sağlık sorunları oluşabilmektedir. Bebekler yetişkinlerden daha hassas bir metabolizmaya sahip oldukları için bebek banyo ürünleri alırken paraben ve katkı maddesi içermeyen, doğal içerikli bebek ürünlerin tercih edilmesi önerilir.

 

Bebek şampuanı birçok annenin kullandığı bebek banyo ürünleri grubunun başında gelir. En başta da belirttiğimiz gibi bebeğimize her gün banyo yaptırmak tavsiye edilmemektedir. Bu sebeple neredeyse her gün bebek şampuanına bebeğinizin hassas teni maruz kalmamış olacaktır. Bebek şampuanı seçerken organik üretim olan bebek şampuanı gibi bebeğinizin cildini ve saçını yıpratmayacak ve onun saçına yumuşaklık verecek ürünler seçmeniz çok önemlidir.

 

Şampuanın ph değerine de mutlaka bakılması gerekmektedir. 7,5 yani nötr olan ph değerli bebek şampuanı seçilmesi uzmanlarca önerilir. Ayrıca alkolsüz, katkı maddesi ve paraben içermeyen bebek banyo ürünleri tercihi bebeğinizin cilt sağlığı için en doğru seçim olacaktır.


 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.